Dt. Semih Taştekin, 1998 yılında Konya’da doğmuş olup aslen İstanbul Şile’lidir. Medipol Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden 2022 yılında mezun olmuştur. Diş hekimliğine olan ilgisi ve tutkusuyla mesleğini sürdürmeye karar veren Dt. Taştekin, ilk yılını özel kurumlarda çalışarak geçirmiştir. Ardından, mezun olduğu Medipol Üniversitesi'nde Endodonti Doktora Programı'na başlamıştır.
Mesleki gelişiminde MTA uygulamaları, kanalda kırılmış aletlerin çıkarılması, rejeneratif endodontik tedavi uygulamaları, direkt ve indirekt restoratif işlemler ve rubberdam izolasyonu gibi alanlara özel ilgi duymaktadır. Bu alanlardaki en güncel gelişmeleri, hem kurslar hem de akademik çalışmalar aracılığıyla yakından takip etmektedir. Doktora tez konusu da rejeneratif endodontik tedaviler üzerine yoğunlaşmaktadır.
Dt. Taştekin, diş hekimliği pratiğini quadrant diş hekimliği yaklaşımıyla, minimum hata prensibi çerçevesinde yürütmektedir. Ayrıca, hasta dökümantasyonu, fotoğraflama ve takip süreçlerine büyük önem vermektedir.
Hobileri arasında video oyunları, fotoğrafçılık, tarih, coğrafya ve diş hekimlerine yönelik eğitici içerikler üretmek bulunmaktadır. Bu hobileri sayesinde, hem kişisel gelişimine katkı sağlamakta hem de diş hekimliği alanındaki bilgi ve deneyimlerini genişletmektedir.
Dt. Semih Taştekin, mesleğine olan tutkusu ve uzmanlık alanındaki derin bilgi birikimiyle, hastalarına en kaliteli hizmeti sunmayı amaçlamaktadır.